Matthäus Passion

Bijdrage aan muziektheater met Nederlands Blazers Ensemble en Duda Paiva Company

Matthäus Passion

Muziektheater met Nederlands Blazers Ensemble en Duda Paiva. Les Moucherons zingt een aantal koorwerken in deze bijzondere concert-voorstelling.

In deze ingekorte, interdisciplinaire voorstelling van Bach’s meesterwerk Matthäus Passion worden muziek, dans en poppenspel samengesmeed tot een avontuurlijke theatrale concert-voorstelling die zijn weerga niet kent. De uitvoering is in handen van een topcast, met internationale stersopraan Claron McFadden en bariton Rick Zwart. Zij worden begeleid door onder meer de Turkse ney-speler Sinan Arat, een meester op deze traditionele rietfluit, en de fenomenale jonge Syrische dudukspeler Ghaeth Almaghoot. De jonge componist Arjan Linker (2000, voormalig winnaar van de NBE-compositiewedstrijd) maakte het arrangement.

Voor het eigentijdse vorm van het ‘heilige der heiligen’ de Matthäus-Passion slaat het Nederlands Blazers Ensemble voor de derde keer de handen ineen met poppentovenaar Duda Paiva, met wie het in 2018 de zeer bejubelde voorstelling The Fairy Queen maakte.

Les Moucherons is verheugd om deel te zijn van deze bijzondere concert-voorstelling in Haarlem! We zingen een aantal koorwerken uit Bach’s Matthäus.

Het concert is uitverkocht. Kaarten konden rechtstreeks gereserveerd worden bij de
Stadsschouwburg Haarlem

Foto: Peter Lodder

Met medewerking van: Nederlands Blazers Ensemble
Duda Paiva Company
Sopraan Claron McFadden
Bariton Rick Zwart
Ney-speler Sinan Arat
Dudukspeler Ghaeth Almaghoot

donderdag 28 maart 2024, 20.00 uur

Stadsschouwburg
Wilsonsplein 23, Haarlem Route