Dirigent: Antje de Wit

Antje de Wit is sinds 2004 dirigente van kamerkoor Les Moucherons. Ze heeft kamerkoor Les Moucherons opnieuw opgebouwd. Sindsdien heeft het koor onder haar leiding een grote verscheidenheid aan concertprogramma's gezongen, waar vaak samenwerking werd gezocht met ander kunstdisciplines en regie. Zij besteedt veel aandacht aan de koorklank, tekst en vocale aanwezigheid.

Antje de Wit heeft zich ook langdurig verdiept in de muziek van de middeleeuwse mystica Hildegard von Bingen. Zij dirigeert Schola Hildegardis, een koor voor vrouwenstemmen met een projectmatige opzet rondom de muziek van Hildegard von Bingen en tijdgenoten.

Antje de Wit is ook zangdocent, vocale coach en gecertificeerd Lichtenberger stempedagoog. Sinds september 2019 geeft zij zangles in de Opleiding Docent Muziek van de Hogeschool Leiden. Verder geeft ze zangles, klank-les en workshops voor individuele zangers, groepen, ensembles en koren vanuit haar eigen zangpraktijk Symphonia. Ze organiseert ook activiteiten rondom zang en zingeving.

Als kerkmusicus werkt ze op projectbasis in de Remonstrantse Kerk te Haarlem. Tot juni 2016 was zij cantor/dirigent en organisator van vespers voor de Protestantse Gemeente van de Dorpskerk te Santpoort-Noord.

Van maart 2012 tot oktober 2016 was zij bestuurslid van de Nederlandse Vereniging van Zangpedagogen (NVZ). In die hoedanigheid was zij medeorganisator van een aantal landelijke symposia over vocaal-pedagogische thema's.

In 2001 rondde zij de opleiding van de SNK (nu Unisono) voor koordirectie af. Tevens voltooide zij de studie voor kerkmusicus (NSVG). Ze nam deel aan de jaarlijkse Kurt Thomas-cursus voor koordirigenten. In juni 2009 heeft zij haar studie zangpedagogiek en solozang aan de Schumann-academie met een diploma afgerond. Zij studeerde zang bij Heleen Resoort en deed hoofdvak zang bij Caroline Stam. Ze nam daarna lessen in klankgeoriënteerde stempedagogiek bij Ingrid Voermans en rondde in november 2018 de opleiding tot gecertificeerd Lichtenberger stempedagoog af aan het Lichtenberger Institut in Duitsland.