Roemte Klank Ruimte 2

Ligconcert

Roemte Klank Ruimte 2

“Ik loop in de ruimte van het Groningse land. Een oer-ruimte. De sporen van een oer-landschap. Onmetelijkheid. Weidsheid. Die ruimte doet iets met mij. Het raakt mij aan van binnen. Het is of in mij dingen verschuiven… en ruimte komt. Wat onder druk kwam, kan nu weer ademen en bewegen. Buitenruimte en binnenruimte.
Als ik zing, kan ik dat ook ervaren. De klank in mij schept ruimte in mij. De klank in mij reageert op de klank en ruimte buiten mij. En omgekeerd. Een dialoog tussen binnen en buiten. Echo en resonantie. Het zijn wonderlijke fenomenen." Antje

Kamerkoor Les Moucherons gaat tijdens dit ligconcert op vrijdagavond 30 juni a.s. spelen met ruimte, klank en waarneming.

Het koor heeft zich laten inspireren door de weidsheid van het Noord-Groningse landschap, het Hogeland. Daarvoor is een speciaal koorarrangement gemaakt door Jetse Bremer van het populaire Groningse lied ‘Mien Hogelaand’ van Ede Staal.

Het concert duurt ongeveer een uur en heeft een meditatieve sfeer en geen applaus tussendoor. Een afwisseling van zang, klank en korte stille momenten. Publiek neemt zelf een matje, dekentje of ligstoel mee. Het wordt voor ons het eerste concert waarbij publiek zal liggen.

“Muziek, klank en ruimte komen zó anders tot je als je ligt”

OPROEP
Over echo en resonantie gesproken. Wij vragen aan zangers en luisteraars om hun ervaring van dit ligconcert in één woord, een haiku of een vierregelig gedicht te vatten en te sturen naar info@lesmoucherons.nl.
Enkele mooie inzendingen worden gepubliceerd in onze volgende nieuwsbrief als een echo en resonantie in woorden.

Foto Alex Noord/Ontwerp Antje de Wit

vrijdag 30 juni 2023, 20.30 uur

Verhalenhuis Haarlem
van Egmondstraat 7, Haarlem Route

Toegang: € 12,50

U kunt kaarten alleen online bestellen bij het Verhalenhuis:verhalenhuishaarlem.nl/pec-events/ligconcert-les-moucherons-roemte/1688157000/