Midzomeravond Ligconcert

meditatief concert

Midzomeravond Ligconcert

In Scandinavië wordt de langste dag van het jaar feestelijk gevierd op 21 juni: Midzomeravond. Vanaf deze dag worden de dagen korter en de nachten weer langer. Midzomeravond is een scharnierpunt in het jaar. Kamerkoor Les Moucherons zingt rustgevende klankimprovisaties en liederen.

Tijdens dit ligconcert zingt kamerkoor Les Moucherons meditatieve improvisaties geïnspireerd op de zon, de maan en de natuur. De stemmen klinken als klankschalen. Bovendien zingt het koor muziek over de nacht, de schemering, de natuur en de ziel. Het repertoire komt uit noordelijke sferen o.a. IJsland, Zweden, Estland en Letland.

Het repertoire is deel van het avontuurlijke zangproject The Blue Hour. Het blauwe uur is de fase meteen ná zonsondergang (of net vóór zonsopkomst) waarin een blauw-getinte schemering het scharnierpunt vormt tussen dag en nacht. Het is een moment van verstilling.

Onze luisterende gasten worden uitgenodigd om liggend op een matje of kussens een afwisseling van klanken, zang en korte stille momenten te ervaren. Neem zelf matjes, kussentjes en een dekentje mee om comfortabel en ontspannen te kunnen liggen en luisteren. En zoek zelf een plekje op gepaste afstand van elkaar in de prachtige grote zaal van Verhalenhuis Haarlem. Het ligconcert duurt een klein uur en er is geen applaus tussendoor.

Kaarten kunnen rechtsteeks via de website van het Verhalenhuis besteld worden.

vrijdag 21 juni 2024, 20.30 uur

Verhalenhuis Haarlem
van Egmondstraat 7, Haarlem Route