Roemte Klank Ruimte 1

Concert-fietstocht - kaarten reserveren noodzakelijk. Concertjes in Huizinge en Uithuizen reserveren niet nodig.

Roemte Klank Ruimte 1

“Ik loop in de ruimte van het Groningse land. Een oer-ruimte. De sporen van een oer-landschap. Onmetelijkheid. Weidsheid. Die ruimte doet iets met mij. Het raakt mij aan van binnen. Het is of in mij dingen verschuiven… en ruimte komt. Wat onder druk kwam, kan nu weer ademen en bewegen. Buitenruimte en binnenruimte.
Als ik zing, kan ik dat ook ervaren. De klank in mij schept ruimte in mij. De klank in mij reageert op de klank en ruimte buiten mij. En omgekeerd. Een dialoog tussen binnen en buiten. Echo en resonantie. Het zijn wonderlijke fenomenen."

Antje de Wit

Op zaterdag 3 juni a.s. geeft Kamerkoor Les Moucherons overdag een serie miniconcertjes in Het Hogeland van Groningen, waarbij koor én publiek de wisselwerking tussen muziek, klank en ruimte waarnemen en ervaren. Het koor speelt met klank én zingt mooie afwisselende koormuziek. Geïnspireerd door de weidsheid van het Noord-Groningse landschap, Het Hogeland. Daarvoor is een speciaal koorarrangement gemaakt door Jetse Bremer van het populaire Groningse lied ‘Mien Hogelaand’ van Ede Staal. Verder zingen we koorliederen van o.a. Hildegard von Bingen, Dvorak, Gjeilo, Rachmaninov en Lang.

Er zijn twee mogelijkheden om op 3 juni deel te nemen:

Twee CONCERTJES in de Johannes de Doperkerk in Huizinge (13.00 uur, gemeente Eemsdelta) en Jacobikerk in Uithuizen (16.00 uur) die voor iedereen toegankelijk zijn. U kunt ook naar beide concertjes komen luisteren, en de invloed van deze verschillende kerkruimtes op klank, zang en beleving te vergelijken. Deze concertjes zijn vrij te bezoeken. Reserveren is niet noodzakelijk. Onderstaande link voor het reserveren van kaarten is alleen voor de concert-fietstocht.

De CONCERT-FIETSTOCHT langs een aantal Romaans-gotische kerkjes en buitenlocaties. Een beperkte hoeveelheid publiek is welkom om mee te fietsen en deel te nemen als aandachtige waarnemer aan ons gehele klankexperiment. We onderzoeken wat de invloed is van de ruimte op klank en beleving. Opdat de opzet intiem en praktisch uitvoerbaar blijft, is aanmelden en het reserveren van kaarten verplicht! Dit kan via onderstaande link.

De fietstocht is 23 km lang, en heeft als start- en eindpunt Uithuizen. Na aanmelden volgt voor de meefietsers meer praktische informatie per e-mail zoals routebeschrijving en het programma per e-mail. U dient zelf zorg te dragen voor een (huur)fiets/E-bike en voor eten en een lunch onderweg. Deelname aan deze fietstocht is op eigen risico. Les Moucherons is niet aansprakelijk voor risico's tijdens deze fietstocht.

OPROEP
Over echo en resonantie gesproken. Wij vragen aan zangers en luisteraars om hun ervaring van dit project in één woord, een haiku of een vierregelig gedicht te vatten en te sturen naar info@lesmoucherons.nl.
De mooiste inzendingen worden gepubliceerd in onze volgende nieuwsbrief als een echo en resonantie in woorden.

Foto Alex Noord/Ontwerp Antje de Wit

zaterdag 3 juni 2023, 10.00 uur

Uithuizen
Kerkplein, Uithuizen Route

U ontvangt per email een routebeschrijving en een programma. U dient zelf zorg te dragen voor een (huur)fiets of E-bike en voor iets te drinken en een lunch onderweg. Er zijn een beperkt aantal deelnemers mogelijk.