The Blue Hour

Canto Ostinato en meer

The Blue Hour

The Blue Hour is de fase meteen ná zonsondergang waarin een betoverende, blauw-getinte schemering het scharnierpunt vormt tussen dag en nacht en tussen zichtbaar en onzichtbaar. Het is een moment van verwondering én transformatie. In dit jubileumconcert zingt Les Moucherons over de schemering, de maan, de natuur en de ziel. Het repertoire komt uit noordelijke sferen met o.a. koorwerken van Baltische, Scandinavische en Nederlandse componisten.

Canto Ostinato
De Canto Ostinato van Simeon Ten Holt zal een feestelijk onderdeel zijn van dit jubileumconcert in een compacte versie voor gemengd koor, piano en gitaar, bewerkt door Diederik van der Laag. De partituur biedt ruimte aan alle uitvoerenden om op elkaar te reageren en eigen accenten te leggen. Met de minimalistische herhalende ritmes en de open structuur creëert de Canto een vrije ruimte in uitvoering en beleving.

Jubileum
‘De maan glijdt langs de ruiten…’ was de titel van het eerste concertproject dat dirigent Antje de Wit vormgaf en uitvoerde met kamerkoor Les Moucherons in 2004. Met dit project The Blue Hour viert dirigente Antje de Wit haar jubileum bij het koor en tevens haar 25-jarig jubileum als koordirigent.

Kaarten reserveren
Kaarten voor dit concert kunnen vanaf medio september via deze website besteld worden.

Met medewerking van: Antje de Wit - artistieke leiding
Gerrie Meijers - piano
Fernando Riscado Cordas - gitaar
Susanne Visbeen - dans
Diederik van der Laag - improvisatie en arrangement

Illustratie: illustrationist.etsy.com

zondag 24 november 2024, 15.00 uur

Dorpskerk
Burg. Enschedelaan 67, Santpoort-Noord Route